اهمیت غلظت اینترلوکین -1در شناسایی کودکان  در معرض خطر ابتلا به دیابت

دانشمندان دانشگاه علوم بهداشت جورجیا اعلام کردند که کاهش غلظت یک پروتئین در خون می تواند به کنترل التهاب کمک کرده و از ابتلا کودکان به دیابت نوع یک پیشگیری نماید.

دانشمندان با اندازه گیری غلظت سرمی پروتئین IL-1ra یا آنتاگونیست رسپتور اینترلوکین- یک در کودکانی که دارای ژنهایی هستند که آنها را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می دهد به نتایج شگفت انگیزی دست یافتند.

آنها همچنین با بررسی موشهای دیابتی فاقد پروتئین IL-1ra به بررسی تأثیر فقدان این پروتئین بر عملکرد سیستم ایمنی در تخریب سلولهای بتای جزایر لانگرهانس (تولید کننده ی انسولین )پرداختند.

دکتر sharad purohit می گوید: هدف ما از این تحقیق بررسی غلظت IL-1ra در شناسایی کودکان در معرض خطر ابتلا به دیابت و سپس استفاده از ممانعت کننده ی IL-1 برای پیشگیری از ابتلا به دیابت بود. آنتاگونیست رسپتور اینترلوکین- یک (IL-1ra) به کاهش التهاب کمک می کند. براساس شواهد اولیه ، کاهش غلظت این پروتئین سبب افزایش التهاب شده و نشان دهنده ی حمله ی سیستم ایمنی به سلولهای تولید کننده ی انسولین می باشد. دکتر sharad purohit با دریافت بودجه ی 500 هزار دلاری از بنیاد تحقیقات دیابت جوانان توانست فرضیه ی خود را در مورد غلظت این پروتئین در خون با تحقیق بروی 2500 کودک و همچنین موش های دیابتی به اثبات رساند.

ممانعت کننده های اینترلوکین -1 در حال حاضر برای درمان آرتریت روماتوئید (که به علت التهاب مفاصل تخریب می شوند) بکار می روند. دکتر purohit با آزمایشات کلینیکی تأثیر این ممانعت کننده ها را بر جلوگیری از تخریب سلولهای بتای جزایر لانگرهانس در بیماری دیابت نوع 1 مورد بررسی قرار داد.

نتایج آزمایشات نشان داد که اینهیبیتور اینترلوکین -1 سبب بهبود بیماری دیابت نوع یک می شود. دانشمندان دانشگاه جورجیا همچنین تأثیر این ممانعت کننده ها را در پیشگیری از ابتلا به دیابت بررسی کردند.

ممانعت کننده ی اینترلوکین -1 با اینترلوکین یک بتا برای نشستن بر روی گیرنده ی اینترلوکین یک رقابت می کند.

در دیابت نوع یک ، التهاب سبب می شود که اینترلوکین یک بتا (IL-1beta) در این رقابت پیروز شود. دکتر Jin- xiong می گوید: موضوع رقابت بر سر نشستن بر یک گیرنده وتعادل مطرح است . همواره تعادلی بین تولید سلولهای بتا وتخریب آنها وجود دارد و هر فرآیندی که این تعادل را بهم زند، می تواند فرد را به سمت بیماری یا به سمت بهبودی سوق دهد. در این مورد دانشمندان معتقدند که چنانچه این تعادل را یک طرفه کنیم می توانیم از ابتلا به بیماری جلوگیری نماییم.

دیابت نوع یک غالباً با ورود به سن بلوغ ظاهر می شود، درست زمانی که سیستم ایمنی به دلیل نامشخصی سبب تخریب سلولهای تولید کننده ی انسولین در پانکراس می شود. با گذشت زمان که اولین علایم نظیر افزایش اشتها همراه با کاهش وزن ظاهر می شود، تقریباً 90 درصد سلولهای بتا تخریب شده اند و کودک برای ادامه ی حیات خود وابسته به تزریق انسولین می گردد. این بیماری غالباً موجب اختلالات دیگر نظیر تخریب سیستم قلبی عروقی و بینایی می گردد. همچنان که میزان شیوع دیابت نوع 2 ( که به دلیل شیوه ی بد زندگی حادث می شود) افزایش می یابد، شیوع دیابت نوع یک نیز در جهان رو به افزایش است.

منبع: www.sciencedaily.om